På min blogg skrev jag "Sven-Erik Österberg vill ta mig i örat för mina bloggar!" . Detta har medfört ett stort antal mejl till mig och bl.a. ett från den omnämnde, som lyder:
"Med andra ord får man inte ha andra åsikter än bloggare tydligen
mvh
Sven-Erik Österberg"
På detta svarar jag:
Ingen åsiktscharlatan
Jovisst Sven-Erik, men kanske beror det på hur man paketerar åsikterna. Du formulerade dig som om jag vore en åsiktscharlatan och det tycker jag fortfarande är helt oberättigat.
Utvecklats i mina åsikter
Jag har visserligen under den här mångåriga debatten vuxit i övertygelsen om EU och alltså under årens lopp reformerat mina åsikter alltefter det jag vunnit nya insikter. Jag är en sökare som inte tar något för givet utan noga penetrerar mina egna och andras ord och motiv. Därför skall jag inte sticka under stol med att jag blev förbannad när jag fick ditt mejl eftersom jag tyckte det var i grunden orättvist.
Spelad ödmjukhet
Med hänsyn till hur du formulerade dig förra gången så klär det dig inte med denna plötsligt spelade ödmjukhet du uppvisar i det senaste mejlet. Med "spelad" menar jag här att ödmjukheten inte är allvarligt menad utan döljer andra känslouttryck.
Varför tar du inte oss på allvar?
Min fråga till dig är: varför tar du inte mig på allvar och inser att jag inte bara sakligt och kunnigt kan underbygga vad jag säger utan också är en del av ett jättelikt nätverk framförallt med fackfolk men även många kritiska partimedlemmar? Detta är och kommer vara en fråga som mycket väl kan åstadkomma avsevärda problem eftersom så många känner sig överkörda. Inte minst med hänsyn till sättet på vilket det skedde.
Omröstningen i EU-parlamentet i oktober
Nästa kontroll på denna resa mot ratificeringsomröstningen i Sveriges Riksdag blir EU-parlamentets ställningstagande till Jan Anderssons rapport. Jag hoppas innerligt att den går igenom och att alltså en rekommendation ges till Kommissionen att komma med erforderliga förslag. Men eftersom socialdemokrater och socialister är i minoritet i parlamentet och jag inte tilltror högerkrafterna intresse av att försvara fackliga rättigheter så är jag pessimistisk.
Man kan inte gå hand i hand med högerregeringen
Skall bli intressant om partiledningen fortfarande håller samma linje efter omröstningen och socialdemokratiska riksdagsledamöter fortfarande inte förstår att man inte kan gå hand i hand med högerregeringen beträffande fackliga rättigheter.
____________________________
Jag tar mig friheten att publicera detta som kan tyckas vara privat. Men det speglar på vilket sätt partiledningen hanterar frågan om försvaret av fackliga rättgheter och en kritisk inställning till EU.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar