onsdag 4 februari 2009

yeS we can måste fyllas med hopp om förändring annars blir det bara en plattityd.

Hope and Change - Yes we can!
Det var ju Obama som under sin presidentkampanj entusismerade sina väljare med slagordet YES, we can! men han var noga med att ge anvisningar på vad det är vi måste gå igenom tillsammans för att ge innehåll åt detta att vi kan! Yes vi can! Hans budskap handlade om förändring och hopp till förändring. Kommer ni håg Hope and Change från hans valappeller?

I have a dream...
10 år tidighare höll Martin Luther King Jr sitt berömda tal I have a dream. Jag kan forfarande frysa efter ryggraden och för mitt inneröra höra hans röst skalla ut över mängden I have a dream. Kan man på ett tydligare sätt tala om förändring och hopp än detta jag har en dröm, en målsättning för hur allt skall bli bättre.

You have to give 'em hope for a better to morrow
1978 mördades den demokratiske politikern och HBT-aktivisten Harvey Milk ner på sitt kontor i Los Aangeles stadsfullmäktigekontor. Om honom finns en film The Times of Harvey Milk och den nyinspelade filmen "Milk" med sean Penn i huvudrollen. Harvey Milk ansåg att genom att leva öppet som en homosexuell man kunde han bidra till att full jämlikhet för alla människor kunde uppnås. Hans politiska budskap var: You have to give 'em hope for a better to morrow - man måste ge människor ett hopp om en bättre morgondag.

S we can
När vi socialdemokrater använder S we can så finns det två alternativ antingen stannar det vid en liten fyndighet som någon redan gjort om till swecan som tydligen är en slogan för fri cannabis i Sverige. Eller också kan vi ge slogan politiskt innehåll. Och vad är politik om inte att ge människor hopp och förvissning om en bättre morgondag. Mona är på god väg och vi får alla lägga på ett kål. Ja, S kan!

Inga kommentarer: