söndag 31 augusti 2008

Djävla pissapor som anser er ha rätt att sätta er till doms och nedvärdera andras kärlek .

Några blänkare i nyhetsflödet fångar gripande tragiken som en följd av en del fascistoida kristnas sätt att neka homosexuella par äktenskap. Nazisterna tvingade homosexuella att bära en rosa triangel och mördade dem i koncentrationsläger. Utflöde av samma tankesätt är att vägra den homosexuella familjen det lagskydd som äktenskap innebär eller tillhandhålla en sekunda form såsom ”partnerskap”.

Del Martin och Phyllis Lynn fick vänta nästan ett helt liv. Deras äktenskap varade 16/6 – 27/8 2008. Gud med sin totala kärlek har inga fördomar utan det är människor som har det. Det är ett svart ansvar som kristna fundamentalister och andra motståndare till äktenskap för homosexuella bär. I Sverige är det merparten av Kristdemokraterna med Göran Hägglund i spetsen som har ansvaret för att homosexuella par inte får ingå äktenskap. Högerregeringen bär också visst ansvar för att man p.g.a. KDs motstånd ännu inte genomfört det man man lovat.

Aftonbladet 2008-06-17:

Fick äntligen kyssa bruden - efter 55 års väntan

I natt svensk tid genomfördes de första homosexuella bröllopen i Kalifornien. Efter att California Supreme Courts beslut, om att göra det tillåtet för homosexuella att gifta sig, blev satt i sten klockan 17.01 lokal tid. Först ut var Phyllis Lyon 83, och hennes partner Del Martin 87, som varit tillsammans i 55 år. Paret gifte sig redan 2004 i San Fransisco, men en domstol upphävde då deras äktenskap. Paret är och har länge varit frontfigurer i kampen om homosexuellas rätt att gifta sig i Kalifornien.

Sydsvenskan 2008-08-31:

DÖDSFALL

Hon väntade i 55 år – var gift i två månader

Av Maria Dahlin
Den lesbiska aktivisten Del Martin, San Francisco, har avlidit 87 år gammal. Tillsammans med partnern sedan 55 år, Phyllis Lyon, var hon först ut att vigas sedan staten Kalifornien godkänt homosexuella äktenskap i juni i år.

Tillsammans med partnern var Del Martin frontfigur i homosexuellas kamp för att få gifta sig i Kalifornien. Hon var bland annat med och grundade USA:s första sociala och politiska organisation för lesbiska, kallad Daughters of Bilitis.


Själv fick jag vänta 15 år tillsammans med min man på partnerskap. Är det inte dags att vi homosexuella skall ha väntat färdigt?

Inga kommentarer: