lördag 6 oktober 2007

Kulturen måste stå upp mot skitstövlarna!

"A history of Sex" är en utställning på Kulturen i Lund av Andres Serranos bilder. Maskerade unga män, som påstått sig vara nationellt sinnade och "inte gilla skiten" har gått lös på bilderna med kofötter och yxor under parollen "Mot dekadens och för en sundare kultur". Nazismens stöveltramp ekar fortfarande. Men den här gången måste vi stå enade mot den bruna faran antingen den kommer som "nationella" krafter eller med religiösa förtecken. Själva händelsen och förstörelsens omfattning kommer naturligtvis att beskrivas på nyhetssidorna även om det i skrivande stund ännu inte lagts in ens på Sydsvenskans hemsida.

Jag har tillsammans med andra mejlat till Kulturen i Lund:

Fuktansvärt! Jag läste i Sydsvenskan om detta illdåd och gick sedan in på Kulturens hemsida för att få namn att skicka detta till.

Jag ville genast nå er med min spontana reaktion: Låt inte bössen lyckas att stoppa utställningen. Sopa upp glassplittret från golvet och städa upp efter grisarna men häng upp konsten igen. Visa den i sitt skadade skick! Visa skitstövlarna att kulturen står på sig även om den blir skadad. Utställningen blir då inte bara en a History of Sex utan en påminnelse om att demokratiska friheter hela tiden måste försvaras mot galningar och förtryckare.

Inga kommentarer: