torsdag 2 september 2010

Rösta på arbetarepartiet!

I dagens valbroschyr från blå alliansen, Dagens Nyheter, finns en helsidesannons. Den övre halvan ser ut så här:



Och det ser ju juste ut...
Socialdemokraternas huvudbudskap är just att fler skall ha jobb. Därför har vi varit mycket kritiska till man under lågkonjunkturen inte satsat mer pengar på jobb inom offentlig sektor och just satt igång ett kraftfullt byggande av bostäder och vägar, reparerat miljonprogrammets bostäder osv. Istället har högerregeringen genom vad man kallar ”jobbskatteavdraget” sänkt skatterna för de som har arbete och de rika, vilket inte gett ett enda nytt jobb. Högeralliansens ”jobbpolitik” handlar istället om att försvaga facken och utarma a-kassorna och därmed på sikt sänka lönerna.

Det ”fula” ordet solidaritet
Moderaterna försöker i sin argumentation lägga sig nära oss Socialdemokrater. Men utesluter hela tiden mot de som ”lever på bidrag". Alla som har ett arbete ska få det bättre på bekostnad av arbetslösa, sjuka och fattigpensionärer. Under slagordet "det måste löna sig att arbeta" vill moderaterna göra det svårare att klara sig på ersättningar från det allmänna och intjänade pensioner. Den som blir av med jobbet eller blir sjuk ska få sin levnadsstandard sänkt. Arbetskamrater som fått behålla jobbet ska däremot få det bättre. Så ska klyftan mellan människor vidgas från båda håll. Den ”skötsamme” ställs mot den ”late bidragstagaren”. Ja Reinfeldt har t.o.m mage att kalla pension för ”bidrag”. Borgarna vill slå sönder solidariteten i samhället, särskilt inom arbetarklassen. Det fungerar för högern i andra länder, fast där brukar man även rikta udden mot invandrare. Därför är nedre delen av annonsen grotesk:



Blandar bort korten...
Moderaterna talar inte alls om att ta till vara just "arbetarnas" intressen när dessa kommer i konflikt med exempelvis arbetsgivarnas eller kapitalägarnas. Man försöker alltså blanda bort korten för oss. Tänk på att borgarna aldrig talar om solidaritet mellan oss arbetare och inte säger arbetareparti, utan ”arbetarparti”. Det lilla "e:et" som betyder så mycket.

Vi måste resa oss från sofflocket!
Det sägs att borgarväljarna är på bettet. Det avspeglas bl.a. i opinionsundersökningarna. Tänk på att dessa bara består av 1000-2000 personer, visserligen utvalda på visst sätt. Men vad betyder det vad 1000 pers säger? Hur många är du och och jag och alla miljoner röstberättigade i Sverige? Du och jag måste resa oss från sofflocket och rösta för ett solidariskt samhälle. Det solidariska samhälle vi byggt upp under 1900-talet och som högerregeringen är på god väg att slå sönder.

Rösta på arbetarepartiet Socialdemokraterna!

Inga kommentarer: