fredag 1 januari 2010

Var fjärde väljare - 1,7 miljoner svenskar - missgynnas av den borgerliga regeringen

Både stalig pension och tjänstepension sänks nu när vi firar 2010
Av Sveriges drygt 7 miljoner röstberättigade är var fjärde väljare över 65 år. Under de närmast kommande åren får de äldre kraftigt försämrad ekonomi. Den statliga pensionen sänks med anledning av den s.k. bromsen. Detta drabbar särskilt hårt de som bara har den statliga pensionen. Dessutom sänks tjänstepensionen - inte för privatanställda - för alla kommunal- och statsanställda med 0,9 procent men för kommunalanställda födda 1937 och tidigare blir sänkningen 7 procent eller ännu mer i vissa fall. Redan detta blir åtskilliga hundralappar i månaden mindre i inkomst. Detta framgår bl.a. av en artikel i DNs papperstining som man i omsorgen om högerregeringen inte publicerar på nätet.

Straffskatt på pensionärers, sjukas och arbetslösas inkomster.
Samtidigt med den sänkta inkomsten av pension så höjs skillnaden mellan vad en löntagare och en pensionär betalar i skatt med ytterligare ca 2 à 300 kr i månaden med fjärde ledet i jobbskatteavdraget. Sammantaget ger de fyra stegen en löntagare en skattesänkning på mellan 1.300 - 1.800 kr per månad. Vad detta innebär för innebär att pensionärer, sjuka och arbetslösa framgår av tabellen här nedanför.


Så här mycket mer än löntagare betalar pensionärer, sjuka och arbetslösa per månad och år Tbellen läses så att vid en inkomst av 6000 kr så betalar en pensionär 212 kronor mer i skatt per mänad än en löntagare och det blir per år ...och en sjuk/arbetslös betalar 615 kr mer i månaden än en löntagare.





På denna länk ka du själv se efter vad din skattetabell säger
http://www.skatteverket.se/skatter/privat/error/skattetabeller.4.18e1b10334ebe8bc80005221.html

Jobbskatteavdraget kostar mellan 70 och 80 miljarder kronor och ger inte ett enda nytt jobb
Bara det sista steget kostar 10 miljarder. Detta samtidigt som det saknas tillräckliga medel för kraftfulla åtgärder mot arbetslöshet. Sammantaget kostar jobbavdraget mellan 70 och 80 miljarder. Man säger att syftet är att jobbskatteavdraget skulle skapa fler jobb och det skulle få fler att arbeta. Men i verkligheten har jobbskatteavdraget inte skapat ett enda nytt jobb och eftersom jobben istället minskat då kraftfulla arbetsmarknadspolitiska åtgärder inte satts in så finns det inte heller fler jobb att söka. På så sätt har högerregeringen faktiskt förvärrat den pågående lågkonjunkturen.

Går du på detta med jobbskatteavdraget?
Högerregeringen försöker blanda bort korten när man slår sig för bröstet med "arbetslinjen" samtidigt som arbetslösheten är rekordstor. Genom att våra statsresurser gått till skattesänkningar så har försvaret mot arbetslösheten försummats. Ja, man har t.o.m. för att valåret 2010 kunna erbjuda det fjärde steget av jobbskatteavdraget för de lyckliga som har arbete varit tvungna att låna upp pengar i en omfattning som inte skett sedan Ann Wibbles ryktbara tid som finansminister. Ja som du ser på uppställningen här nedanför tangerar Borg Wibbles bottenrekord. Inte underligt att den mannen måste prata på så att ingen synar korten.

Inga kommentarer: