söndag 24 januari 2010

Godkänner du att vinsterna privatiseras och förlusterna socialiseras?

Kapitalisterna har spelat bort Islands välfärd
Island är ett litet land med 300.000 invånare, som haft god ekonomi byggd på fiske och förädling av olika fiskeprodukter. Isländska banker har i enlighet med marknadens regler bedrivit en omfattande verksamhet som medfört att bankerna gått omkull. Kapitalister har m.a.o. utnyttjat friheten under en högerregering att tjäna pengar och det har bl.a. investerare och sparare i Nederländerna och England förlorat på. Holland och England kräver nu var enskild islänning på mer än 100,000 kr. Ungdomar flyr landet och befolkningen kommer att utsättas för en kraftfull nedskärning av alla trygghetssystem och alla offentlig välfärd. Leve kapitalismen!

Svenska råkapitalister har plundrat Balticum och Makedonien
I oktober skrev jag på denna blogg Svenska råkapitalister vräker boende i Balticum och tar gården från bönder i Makedonien. I Balticum har svenska banker lämnat höga lån utan analys av betalningsförmåga, varför bostadsköpare nu får gå från sina hus. Reinfeldt och Borg pressar de baltiska staterna hårt till ytterligare besparingar och skattehöjningar så medborgarna lider nöd när all välfärd och sjukvård skärs bort. Och nu går biståndsprojektet Swedmilk i Makedonien i konkurs varvid bönder som inte fått betalt får gå från sin gårdar. Svenska staten och inblandade näringslivsrepresentanter har då i god tid sålt företaget för en krona till någon försvunnen skojare.

Europeiska samarbetsorgan används i Kapitalets tjänst
Vilka är det man hotar med? Jo olika former av den europeiska gemenskapen. T.o.m. Sverige har på uppmaning av Holland och England frusit lån till Island som det konkursnära landet så gärna behöver för att ta sig ur krisen. Kapitalisternas knähundar morrar och skäller, ja rent av hotar att bitas. Reinfeldts och Borgs insatser såsonm kapitalets blodhundar har utförligt beskrivits på min blogg i Reinfeldt och Borg - kapitalisternas och bankernas morrande knähundar (http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1754&blogg=36325) och Reinfeldt och Borg försöker tvinga i Lettland (och Balticum) fel medicin (http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1754&blogg=36369)och Svenska råkapitalister vräker boende i Balticum och tar gården från bönder i Makedonien...(http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1754&blogg=36746). De gemensamma europa används alltså för påtryckningar i en orättfärdig sak. Leve kapitalismens Europa!

Rödgrönt Sverige i ett rödgrönt Europa med strikta ramar för kapitalets frihet!
Här är det alltså kapitalister som i oreglerad vinstyra gör luftaffärer och sedan när notan kommer så lämnar man den till folket att betala och få välfärden.. ja till och med omsorg och sjukvård nedskuren. Som vanligt gäller alltså kapitalisternas valspråk att privatisera vinsterna och socialisera förlusterna. Är det någon mer än jag som blir förbannad och vill höja den röda fanan. Jag vill inte vara en del av ett Europa som utövar utpressning mot balter och islänningar. Jag vill inte var en del av ett högersverige som agerar blodhund åt den internationella kapitalismen! Jag vill ha ett rödgrönt Sverige i ett rödgrönt Europa, där man sätter en kraftig grimma på kapitalet. Kapitalet, som faktiskt är så aggressivt vinsthungrigt att det inte utan vådliga konsekvenser kan existera i frihet, måste ha en ordentlig grimma.

Inga kommentarer: