fredag 11 december 2009

"Arbetslinjen gäller ända in i döden"

- Vår avsikt är inte att döende människor ska jobba.

Landsfadern Reinfeldt låter bekymrad, och man förstår honom. De nya reglerna som skulle få folk som är lite krassliga att inte gå hemma och dra sig har visat sig tvinga cancersjuka att sätta sig på arbetsförmedlingens och söka jobb (jobb som för övrigt inte finns).

Han låter som ett eko av arbnetsmarknadsminister Sven Otto Littorin, om ni minns. Det var han som för tre år sedan försvarade höjda avgifter och sänkta ersättningar i arbetslöshetsförsäkringen.

- Vi gör inte det här för att jävlas med folk.

Inte heller då var meningen att göra utsatta ännu mer utsatta. Det bra blev så. Ska det bli bättre för alla måste några offras, och tyvärr alltid de som redan har det jävligast.

Nu de svårast sjuka. Trist, men inte alls illa ment.

Det stolta ordet "arbetslinje" som vann ett helt val har med tiden fått en rätt hotfull innebörd. Snart kan ingen ta det i sin mun.

Det var säkert inte heller avsikten

lARS lINDER

Infört i DNs kulturbilaga 091209 men naturligtvis censurerat i nätupplagan inga sökmöjligheter finns heller på blänkaren.

Som en jämförelse kan ni titta på min bloggartikel strax här under.

Ja, man kan fråga sig vad Moderaterna kommer att välja för slagord i det kommande valet. Det har glunkats om "rättvisa" men frågan är om det inte mest skulle uppfattas som ett dråpligt skämt?

Inga kommentarer: