Är det en fråga om person?
Jag läste i Sydsvenskan som lejt tre skribenter för att beskriva "Tre roller för Sahlin"http://sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/kulturkritik/article429302/Tre-roller-for-Sahlin.html. Det är den högborgerlöiga etikdocenten Ann Heberlein som beskriver Mona Sahlin som en streber med välsmort munläder, något som väl passar in på etikdocenten men knappast vår lyssnande partiordförande. Därefter Sydsvenskans egen Anna Hellsten som tycker att Mona är lojal men ofta missförstådd men prestigelös; helt riktigt att Mona Sahlin ofta är missförstådd - det är ju ett led i den samlade allianspressens försök att nagla fast henne som en looser. Slutligen Per Wirtén som beskriver hur Mona Sahlin för en ensam strid att erövra en stark och oberoende personlighet, därvid många söker stjälpa henne. På ledarsidorna i den borgerliga pressen försöker man göra valet till en fråga om vilka personer som man skall ha i regeringen. Det är naturligtvis viktigt men en allt överskuggande fråga måste rimligen vara skall vi ha alliansens högerpolitik eller en rödgrön vänsterpolitik.
Nån djävla ordning får det väl vara även i vårt parti!
Hörde på radion att det var en del socialdemokrater som tänkte avstå från första maj p.g.a. Wanja eller Mona. Skulle alltså några få personliga missgrepp vara viktigare än att i Sverige förs en vänsterpolitik. Om man inte är direkt korkad borde valet då vara lätt. Inte finns det väl anledning att lysssna till Fredriks unghöger som skanderar bonus-Wanja? De enda som förtjänar tillnamnet bonus är alla bonusdirektörer och det av alliansregeringen omhuldade näringslivets toppar. Eller har vi i arbetarrörelsen fullständigt tappat sinne för proportioner. Och Mona hon har snällt avvaktat rådslaget och förhållit sig ganska avvaktande. Men detta är ju för höge farao i respekt för partidemokratin. Hon är ingen skitstövel som pekar med hela handen förrän vi medlaemmar sagt till hur det skall pekas. Hur kan vi då skälla på Mona? Nån djävla ordning får det väl vara även i vårt parti.
Alliansens thatcherpolitik
Det är ingen sinkadus att alliansregeringen gav sig på a-kassorna och medlemsavgifterna till facket som första arbetsuppgift. På dessa sätt ville man inte bara försämra för arbetslösa för att "med morot och piska" föra dessa "arbetsovilliga" in i arbete igen utan framförallt ville man i vanlig thatheranda försvaga facket. På samma sätt skickar man luftballonger om kollektivavtal och lönedumpning medan man på EU-nivå förhåller sig helt passiv till exempelvis att göra ändringar i utstationeringsdirektivet så att lönedumpningen kan upphöra. För att inte tala om att sjuka fått lägre ersättningar och högra avgifter för att de skall sluta "simulera". Och som grädde på moset så har man infört strängare beskattning för arbetslösa, sjuka och pensionärer. Inför valet 2006 gjorde man stor affär av utanförskapet - nu tycks man leva i den föreställningen att utanförskap i form av fattiga förhållanden på något sätt minskar om man tar ut högre än för vanliga löntagare. Under högerregeringen omfattas inte dessa grupper av solidariteten i samhället varför man med gott samvete kan ge dem ännu sämre levnadsvillkor.
En hälsning från verkligheten
Jag vill sluta med en hälsning från verkligheten. Den kommer från snickaren Calle Fridén med bloggen UtsiktFrånEttTak - byggjobbarblogg http://utsiktfranetttak.blogspot.com/:
”Det är regeringens politik som idag fördjupar krisen,
Säger jag som idag anmält mig som arbetslös på arbets-
förmedlingen.
För mig och för alla andra som nu ska få allmosor är regeringens
politik dödfödd. Och det tänker jag fortsätta tala om. Politik
handlar om idéer, inte om vem som för fram dem.
Valet 7 juni handlar om vi ska låta högern bestämma
hur arbetsmarknaden ska skötas i hela Europa, inklusive
Sverige.
Valet 2010 handlar om vi tror att samma höger som nu
är lamslagen är de som ska sköta landet. Jag vet att de är
klart olämpliga.
Nu handlar det om att få andra att inse samma sak.”
Calle Fridén
090427
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar