onsdag 25 november 2009

Sydsvenskans ledare skrivs direkt av högerregeringens spökskrivare!

Borgs förre pressekreterare för pennan i SSD.
Igår skrev jag om "Tidningen Sydsvenskan i politiskt snusk!"(http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1754&blogg=37526), som lämnat mediaidealet för att
fungera som högerregeringens valbroschyr. När man på Heidi Avellans ledaravdelning nu funnit det alltför långtråkigt med denna roll har man i dag 25/11 anlitat en direkkälla från högerregeringen: Anna Unsgaard ,som kommit direkt från presseketerarposten hos finansminister Borg och som är gift med Edvard Unsgaard, pressekreterare hos statsminister Reinfeldt. Borgs och Reinfeldts spökskrivare med andra ord. Politiksnusket fortsätter alltså på Sydsvenskan.

Svårigheter att hitta visionära drag.
Anna Unsgaard frågar sig "Vart tog visionen vägen?"(http://sydsvenskan.se/opinion/article571276/Vart-tog-visionen-vagen.html). Visserligen är det en blockpolitik, menar Anna Unsgaard, men därmed inte sagt att två tydliga ideologier numera står mot varandra. Var husbonden Borg/Reinfeldt står för är tydligen inget problem. Detta eftersom hon mörkar att högerregeringen med "nya" moderater genomför en högerpolitik av Friedmansk dignitet med aldrig skådade skattesänkningar - merparten till de som redan har det bra - och utförsäljning av det offentliga engagemanget, allt som en "gammal" moderat bara hade våta drömmar om. Detta sker medan man använder sig av en retorik som är mer socialdemokratisk än socialdemokraterna själva. Men var finns den onämbara visionen -att stärka klassamhället?

Her Master's Voice
Anna Unsgaard hävdar att högerregeringen "står för jobblinjen" - "med en dåres envishet svarar Reinfeldt och hans kollegor att jobben är det allena saliggörande". Och hur jobbskapande är det att låna upp pengar till skattesänkningar för de mest bemedlade? Detta samtidigt som man är för sen och för snål med att stötta kommunerna som svarar för stor del av välfärden. Hur jobbskapande är det att aktivt driva bort 500.000 arbetstagare från A-kassan? Hur jobbskapande är det att satsa pengar på
värdelösa jobbcoacher istället arbetsmarknadsutbildning och kompentensökning samt igångsättande av offentliga arbeten? Men dessa frågor ställer Anna Unsgaard naturligtvis inte eftersom hon vet svaren... och så har hon liksom Her Master "en dåres envishet!

Hacka på Mona (S)ahlin!
Det gäller att dölja huvudmisslyckandet i högerregeringens politik detta att i dag fler människor lever i arbetslöshet och svåra förhållanden hänvisade till lägre sjukpenning eller a-kassa och på hårdare villkor än när högerregeringen tillträdde. Och detta medan man verkligen lyckats med att föra över pengar genom skattesänkningar till de som redan har det bra. För att dölja detta så angriper man
Socialdemokraterna för bristande visioner. Det är som om man har högerknäck i lurarna. De rödgrönas vision är att alla - och jag upprepar alla - skall få vara med och mer rättvist dela kakan. En del av medborgarna skall inte få leva på hummer petichouer och champagne medan andra inte ens har sovel till potatisen. Så enkel är visionen. Det är därför vi blir förbannade när man lånar till att sänka skatterna för de som redan har det bra och samtidigt snålar och senar med pengar till kommunerna för att upprätthålla skola, omsorg och vård. Och nog skall väljarna få kläm på detta.

Vem är det egentligen som står för en verklig jobblinje?
Det är ju knappast högerregeringen som Anna Unsgaard menar. Man har ju först sent och då snålt vidtagit åtgärder som socialdemokraterna föreslagit, nämligen arbetsmarknadsutbildning och kompetenshöjning. Man har dragit frågan i ekonomisk hjälp till kommunerna som svarar för stor del av välfärden och anställningstrygghet lokalt. Allt detta har oppositionen tryckt på och tjatat om för döva öron och sålunda har Anna Unsgaard instängd på högerkansliet inte hört talas härom. Att ändra på högerstyret är naturligtvis en del av Mona (S)ahlins och de rödgrönas vision om ett bra Sverige som skall bidra till ökad välfärd?

Jobbar man för högerregeringen så skriver man därefter
Därefter plockar Anna Unsgaard ditt och datt ur Jobbkongressen om friskolor och betyg och ur valplanen barnfamiljer och yngre pensionärer för att utmynna i vantolkningen i att "Socialdemokraternas enda vision verkar vara att sitta vid makten". Och det är väl klart att vi socialdemokrater vill ha makt för att genomföra ett mer rättvist och solidariskt Sverige. Men att det skulle utgöra själva
visionen är bara en slutsats man kan dra om man, som familjen Unsgaard, har sin utkomst direkt av högerregeringens valarbete. Det hela handlar om det systemskifte som högerborgerligheten är i full färd med att genomföra, där det finns full frihet för den som har tjock plånbok, och en vänstervision där kakan skall delas mer rättvist efter behov.

Misslyckat försök till karaktärsmord
Som avrundning på det hela smaskar Anna Unsgaard dit en skenbild av Mona (S)ahlin såsom en politiker utan en enda egen fråga att driva och utan visioner. Mona (S)ahlin och Socialdemokratin skulle bara ha "lättsmälta budskap om att alla skall med", ja helt enkelt servera väljarna "floskler". Med ett sådant resonemang vill Högerregringens hantlangare bidra till den sakliga valdebatten. Och efter detta inlägg lär väl Anna Unsgaard få medalj för nit och ohederlighet i Högerregeringens värv. Inte heller är det förvånansvärt att Sydsvenskan såsom "oberoende liberal" valbroschyr ger plats åt Borgs spökskrivare.

Inga kommentarer: