fredag 27 november 2009

Avvisning av sjuka och rädda flyktingar och barn är en skam.

Avskärmade och korkade jurister
Det är vid få tillfällen som jurister förefaller så känslomässigt avskärmade och intellektuellt korkade som när de intervjuas i olika migrationsfrågor. Detta är en omöjlig lagstiftning att tolka så att en vanlig svensk med en humanistisk inställning förstår den rimligt rättsliga innebörden.

Apatisk dotter stannar men familjen avvisas
I dagarna har en familj avvisats medan den apatiska 18-åriga dottern får kvastanna för vård. Hela familjen med föräldrar och syskon sökte uppehållstillstånd. Under processen i domstolen blev 18-åringen myndig och hennes fall skulle då bedömas bara utifrån hennes person, sa den kloke juristen, och då fanns synnerliga skäl för den apatiska flickan att få stanna. Sådana skäl förelåg emellertid inte för familjen. Man tycks inte ha övervägt hur flickan i familjens frånvaro skulle någonsin tillfriskna. Att man dessutom splittrade en familj tycks också varit irrelevant.

Cancerpatient skickas iväg till land utan vård
Ett exempel tidigare i år är när en cancerpatient avvisades till sitt hemland där han inte kunde få adekvat vård. Överhuvudtaget är det obegripligt att politiker tvekar om att ålägga sjukvården att på lämpligt sätt ta hand om sjuka flyktingar - även om de är gömda - erhåller adekvat vård och tandvård utan att behöva riskera telefonmeddelande till polisen.

Gravid kvinna skiljs från man och barn
I somras avvisades en kvinna från Sverige trots att hon är gift här, har ett snart tvåårigt barn och inom några veckor ska föda igen. Vill kvinnan söka nytt uppehållstillstånd måste hon göra det från sitt tidigare hemland, Ryssland. Vissrligen kommer dessa lagregler snart att ändras men det kan man på Migrationsverket inte ta någon hänsyn till, säger juristdomaren.

Homosexuella avvisas till sharia-stening
Migrationsdomstolen har i flera fall avslagit asylansökan av homosexuella män från Iran. Det är omvittnat att Iran som dömer enligt sharialagar homosexuella riskerar dödsstraff. Bl.a. finns styrkta uppgifter om att homosexuella hängts eller stenats. Juristerna åberopar en UD-rapport där man talar om att homosexuella kan undgå fara i Iran om de lever "diskret och tillbakadraget".

Detta är bara ett fåtal exempel på dessa övergrep på allt vad mänsklighet heter som dagligen berättas oss i nyhetsfloden.

Gömda flyktingar borde respektera avvisningsbeslut
I Sverige finns ca 9.000 gömda flyktingar. Migrationsminister Tobias Billström tycker att asylsökande som fått avslag måste respektera det beslutet och återvända hem. Men det är det inte alla som gör. Nog är han väl för go' han. Frågan är ju inte om flyktingarna bör respektera de fattade besluten utan om vi medborgare bör respektera en omänsklig lagstiftning.

Det inhumana migrationslotteriet kläds i objektiva floskler
Den överväldigande majoriteten av svenskarna är inte sverigedemokrater eller fascister. Därför kan vi bara inte ha det på detta sätt. Som jurist känner jag också att denna förvaltning är något jag aldrig skulle vilja kännas vid. Hela lagstiftningen är orättfärdig och inhuman. Hela migrationsbehandlingen är dessutom ett enda stort lotteri, där vissa drar vinst andra nit. Lotteriet kläds i objektiva floskler som endast genom en subjektiv bedömning får kött och blod. Det är p.g.a. att jurister försöker förklara denna skenbild som de framstår som känslomässigt störda jubelidioter.

Malmström ger ett glatt ansikte åt eländet
Saken lär inte bli bättre av att Cecilia Malmström fått en "tung portfölj" med bl.a. flykting- och polisfrågor såsom EU-kommissionär. Med sitt glada leende kommer hon att ha svårt att leva upp till rollen som Syster duktig, när det kommer till den praktiska flyktingtragiken. Även om man naturligtvis önskar henne lycka till.

I salongerna vill vi inte tala om prostituerade och unyttjad arbetskraft
Vi måste faktiskt tala om detta eftersom vårt förhållningssätt orsakar orimligt lidande. Dessutom lever miljontals människor illegalt i Europa och utnyttjas för farliga arbeten till skamliga löner och under odrägliga arbetsförhållanden. Många utnyttjas också i prostitution och sexslavhandel. Det är baksidan av att vi inte pratar om verkligheten därför att vi tycker den är så hemsk och svår att lösa. Och juristerna lånar sig till att klä detta i en språkdräkt som kan sägas på TV och diskuteras på Rosenbad och i Brüsselsalongerna. Skammen göms i skenhelighetens slöjor.

Inga kommentarer: