torsdag 19 juli 2007

"Riskfritt" Saco-förslag?

Gårdagens blogg föranledde Gunnar Wetterberg att svara:

... Jag tror möjligen Du tolkar in lite väl mycket i det jag sade. Det mest sannolika om det blev en sådan lösning är att vi skulle få avtalslösningar för var och en av de tre stora sektorerna - stat, kommun/landsting och privat näringsliv. Där är riskutjämningen och basen för försäkringen bred nog att hamna i lösningar som ligger rätt nära den vi i dag har i det offentliga systemet.

Fa'n trot sa jag och skrev följande svar:

Tack för svar. Man kan ju alltid hoppas. Men med den nuvarande högerregeringen är det väl knappast troligt med tanke på hur man ordnat arbetslöshetsförsäkringen, där man just velat att i stort sett varje branch skall bära sina kostnader vilket just fått ett ojämlikt resultat, ojämlikt när det gäller höglöneyrken visavi låglönedito, ojämlikt när det gäller statliga och privata tjänstemän i övre delen av hierarkin visavi arbetare och ojämlikt när det gäller män visavi kvinnor.

Man kan ju alltid leva på förhoppningar särskilt när det gäller att förhoppningar leder fram till tankar som grymt gynnar den egna gruppen. Jag skäms fortfarande över detta initiativ såsom Sacomedlem.

Inga kommentarer: