tisdag 13 april 2010

(M)alliansen mobiliserar retorik men skiter i din verklighet!

Ingen slump att alla ska (M)ed skrev Olle Lönnaeus i Sydsvenskan 13/4. Moderaterna accepterar inte orättvisor, bedyrade partisekreteraren Per Schlingmannn när partiets förvalskampanj presenterades på en pressträff i går. ”I ett rättvist Sverige lämnas ingen utanför”, är temat. Och det är naturligtvis ingen slump. Konstaterar Olle Lönnaeus. De nya moderaterna – Artbetarpartiet moderaterna – har systematiskt sen förra valrörelsen tillägnat sig ett språkbruk som ligger socialdemokratin nära. Nu kör Moderaterna en repris på sossarnas gamla valslogan.

Bara valretorik, ty vad är det för rättvisa (M)alliansen står för?
• Vad är det för rättvisa att inte beskatta de rikas förmögenhet och samtidigt låta massor av sjuka människor utförsäkras?
• Vad är det för rättvisa att beskatta slott och lyxvillor med samma belopp som små enfamiljshus?
• Vad är det för rättvisa att beskatta pension, sjukkasse- och a-kasseersättning mer än vanlig löneinkomst?
• Vad är det för rättvisa att satsa massar av pengar på att avslöja fusk i försäkringskassa och samtidigt minska anslag för att bekämpa ekonomisk brottslighet och skatteflykt?

Och svaret? Det är naturligtvis ingen rättvisa alls utan en ren spekulation i att du som väljare skall tro på orden rättvisa mer än den verklighet du ser och känner omkring dig varje dag. Överhuvudtaget så vill (M)alliansen nu ge sken av att alla grupper man missgynnat genom sin politik de gångna 3,5 åren skall få något som plåster på såren. Se min tidigare blogg här omedelbart nedanför


Anders Borg arbetslinjens spinndoctor
I går var finansministern ute och försäkrade alla (M)alliansens ”arbetslinje” är det som kommer öka rättvisan på sikt. Man kan då konstatera att arbetslinjens jobbskatteavdrag inte bara inneburit en grav orättvisa mot pensionärer, sjuka och arbetslösa utan dessutom knappast gett ett enda nytt jobb. Det säger f.ö. sig självt i det att skattesänkning för dem som har arbete inte genererar jobb och under lågkonjunktur inte ens konsumtion. Dessutom visar finansdepartementets egna siffror, vilket Lönnaeus framhåller, ”tydligt att det är de högavlönade och förmögna som tjänat på alliansregeringens politik de gångna tre åren, medan arbetslösa och sjuka fått dets sämre” Här kan tilläggas stora grupper pensionärer.

Dags att börja se verkligheten!

Inga kommentarer: