torsdag 10 september 2009

Högerdrakarna spyr galla

DN tuggar politisk fradga
På DNs ledarsida idag 10/9 finns en bild av en drömmande Mona Sahlin som såsom en Robin Hood knuffar den kungakroneförsedda skallige mannen (Reinfeldt?) ur sadeln och tar befälet över ekipaget med skattkistan. "Socialdemokraterna vill ta från de rika och ge till de fattiga" tuggar DN sin politiska fradga under rubriken "Falska drömmar" (http://www.dn.se/opinion/huvudledare/falska-drommar-1.949123). DNs politiska uppkastning är orsakad av att man låtit den Rödgröna alliansen komma till tals i två artiklar "Så ska vi göra Sverige till ett bättre land att leva i" 6/9 (http://www.dn.se/opinion/debatt/sa-ska-vi-gora-sverige-till-ett-battre-land-att-leva-i-1.946397) och ”Vi vill höja skatterna för att säkra jobb och välfärd” 9/9 (http://www.dn.se/opinion/debatt/vi-vill-hoja-skatterna-for-att-sakra-jobb-och-valfard-1.948180)

Borgare ser rött (!) när ordet solidaritet nämns
Högerregringens vapendragare tror att solidaritet drabbar "vanliga väljare"!
Även resten av hela den borgerliga pressen med sina 3.000.000 dagsex - mot vänsterpress på 600.000 - har kräkts upp en brännvinsadvokatyr av sämsta slag. Exempelvis skriver det andra högeregeringsorganet SvD i dag 10/9 om "Som en inverterad Bo Lundgren" (http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_3498571.svd): Vanliga människor kommer att få känna hur det stinger och sticker till när en rödgrön regerings skattepolitiska återställarprojekt drar igång på allvar. Att den borgerliga pressen går till samlad attack beror naturligtvis på att de båda rödgröna artiklarna formulerar just en politik som gynnar vanliga väljare på de mer rikas bekostnad. Det handlar helt enkelt om det som får varje borgerlig politiker att se rött (!), nämligen den solidaritet som finns i det att de som har mer skall bidra också till det gemensamma mer påtagligt.

Det finns två allianser!
Högerdrakarna kallar genomgående högerregeringen för alliansen precis som man hade ensamrätt på ordet. På något sätt skäms man för sin politiska hemvist - ja t.o.m. de borgerliga tidningar kallar sig oberoende liberal eller liknande och tror sig därmed svept i frihetens mantel när man fungerar som högerregeringens valbroschyrer. Symptomatiskt ställs såsom motpol till "alliansen" den "socialdemokratiska oppositionen" när det gäller den socialdemokratiskt ledda Rödgröna alliansen. Även om man försöker skapa språkliga skillnader genom sin övermakt i media så kanske det är dags för dessa högerblaskor att inse att det faktiskt handlar om två allianser mot varandra, en högerallians och en vänsterallians.

DNs och högerregeringens falska dröm
Den borgerliga pressreaktionen att försöka utmåla Mona Sahlins och Socialdemokraternas avsikt att sörja för en solidarisk regeringspolitik om vi vinner valet såsom en "falsk dröm" som inte passar det moderna Sverige är just den falska dröm man pratar om. Man tror att några års regeringsinnehav har suddat ut de svenska väljarnas tanke på ett folkhem där inte varje medborgare skulle svara upp mot tanken att vara lönsam för skolkapitalister, vårdkapitalister eller riskkapitalister i sjukvårdsbranschen. I bl.a. just DN har på ekonomisidorna redogjorts för hur dessa företag skär guld genom att sno åt sig vinster som rätteligen skulle tillfalla verksamheten i fråga; 10/9 "Miljardvinster till de privata vårdbolagen" (http://www.dn.se/ekonomi/privatvarden-ger-miljarder-1.949174) och 22/8 om miljardvinsterna i friskolebolagen(http://www.dn.se/ekonomi/friskolorna-vill-vaxa-utomlands-1.936314). Naturligtvis kommer det att bli samma sak med apoteken. Detta är ingen hemlighet som högerregeringen fifflar med i smyg utan man är i full gång med att överföra även denna offentliga kärnverksamhet från behovsprincip till vinstmaximering. Så lyssna nu: Var lönsam, lilla vän, eller rösta solidariskt rött!

Egoismen i högsätet
Naturligtvis tar högerpressen i av alla krafter för att om möjligt sticka käppar i hjulet på den Rödgröna oppositionens segervagn. Arbetslösheten ökar och även utbetalning av socialbidragen ökar och pensionärerna, sjuka och arbetslösa beskattas förhållandevis högre än löntagare - allt genom högerregeringens politik. Detta medan de som har råd har ökat köpruschen i affärer och har råd att köpa ännu dyrare fastigheter. Och det är ju klart eftersom både de rikas fastighetsskatt minskat och förmögenhetsskatten tagits bort av de rikas handgångna ministrar i regeringen. Det gäller naturligtvis för regeringstidningarna att ösa på med propaganda så att folk inte börjar tänka själva. Man spyr galla över tanken på solidaritet och hoppas att den skall dränkas i den egoism man hela tiden försöker göda. Men går väljarna - även i storstäderna - verkligen på det?

Inga kommentarer: