söndag 14 mars 2010

Så här skapas ”sanningen” i en av borgerlighetens lögnfabriker, Sydsvenskan, av dess skicklige chefredaktör

Oberoende liberala” valbroschyrer för borgerligheten Malmömäktige” (http://sydsvenskan.se/opinion/heidiavellan/article637545/Malmomaktige-.html) heter politiska redaktören Heidi Avellans lördagsalster den 13 mars. Det är skrivet i en krönikeform som inleds med ”Nu borde oppositionen i Malmö vädra morgonluft. Kommunstyrelsens ordförande Ilmar Reepalu har trampat snett, han har rört ihop begreppen... menar att den mosaiska församlingen borde ta avstånd från Israels politik för att undvika hatbrott mot svenska judar och... har visat sig anmärkningsvärt okunnig om att judar trakasseras i hans kommun.” Visst vädras morgonluft av oppositionen när man genom sin enorma övermakt i dagspressen lyckats skapa en svår situation för Socialdemokratin i Skåne. Det är ju det som är det ”oberoende liberala” syftet att vara några slags valbroschyrer för borgerligheten. Man tillämpar helt enkelt den propagandaministern Joseph Goebbels:"Om en lögn upprepas tillräckligt många gånger blir den en sanning." (http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1754&blogg=40360).

Granskningen visar hur lögnproduktionen till Granskar man ursprungsartikeln som Heidi Avellan hänvisar till intervjun i Skånska Dagbladet 27/1 (http://www.skanskan.se/article/20100127/MALMO/701269748/1056/TRAFIK) så visar det sig att Ilmar Reepalu varken ”trampat snett” eller ” rört ihop begreppen utan visar det sig att Heidi Avellan med ett understatement friserar sanningen. Några smakprov från ursprungsartikeln:
"...det är förkastligt att människor känner sig hotade och lämnar Malmö" och "Jag tycker det är förfärligt om människor känner sig så hotade att de inte kan bo kvar i Malmö."
"... Varje form av hot och förtryck riktat mot en enskild etnisk grupp är totalt oacceptabelt. Det gäller för alla grupper."
Israel-Palestina-konflikten "kan människor ta ställning till... Men här i Malmö ska vi inte ha motsättningar på grund av övergrepp i en annan del av världen."
"Om mänskliga rättigheter kränks så kommer jag alltid att reagera"
."Jag skulle önska att judiska församlingen tog avstånd från Israels kränkningar av civilbefolkningen i Gaza... Samtidigt skulle jag önska att företrädare för muslimer i Malmö klart och tydligt säger att judarna i Malmö inte ska blandas in i Israel-Palestina-konflikten."


Lögnfabricerandet fortgår.... Det sistnämda citatet ovan är det som utmålats som att Ilmar Reepalu ”skuldbelagt” judar i Sverige för det övergrep Israel begick under 22-dagarskriget eller som Heidi Asvellan så finurligt snickrar ihop det med krav på avståndstagande för att ”undvika hatbrott mot svenska judar”. Bakgrunden är alltså Ilmar Reepalus fromma önskan om att de inblandades organisationer på ömse sidor skall medverka till att lugna stämningen. Det illvilliga syftet framgår när Heidi Avellan. refererar att Ilmar Reepalu i danska TV2 sagt att han ansätts av ”den israeliska lobbyn”, vilket enligt Heidi Avellan är ” en klassisk antisemitisk bild”. Visserligen är det sant att uttrycket ”judiska lobby” använts av islamistisk hatpropaganda främst med syfte på påtryckningskrafter i USA.

Kan bäst beskrivas just som den judiskt-borgerliga lobbyn Men begreppet lobby innebär enligt uppslagsboken i politisk mening ”ett sätt för olika intressegrupper att framhäva sina åsikter inom det politiska etablissemanget”. Och det handlar nu just om en brett upplagd lobbyverksamhet som har sin anknytning till nätverk och vänkretsar som kan betecknas som judiska aktivister som Judiska Församlingens i Malmö Fredrik Sieradzki med en gren bland borgerliga skribenter och vänner som Svante Weyler, som arbetat på SvD, Sydsvenskan och Expressen (http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1754&blogg=40028), SvD-redaktören Per Gudmundson (http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/judarna-flyr-malmo-och-reepalu-ser-pa_4321093.svd), Expressenskribenten Disa Demirbag-Sten (http://www.newsmill.se/artikel/2010/01/27/varf-r-fl-rtar-ilmar-reepalu-med-antisemitiska-krafter), Skånskan-journalisterna Anders Lovén och Jan Johansson samt nu senast Sydsvenskans politiska redaktör för att nämna några, alla bildar de – och något mer adekvat begrepp kan inte uppletas - en judisk-borgerlig lobby i syfte att skada socialdemokratin i Skåne.

Lögnfabrikens fokus Det borgerliga intresset beskriver Haidi Avellan också i sin krönika med orden ”visst stöder vi gärna ett maktskifte” i Malmö och det är lobbyverksamhetens kärna, nämligen att ta bort fokus från de frågor som borgerligheten rätteligen borde få stå till svars för i Sverige, såsom försämrad sjukvård, försämrad a-kassa, inskränkning av kollektivavtalsrätten, statslån för att ge de rika ytterligare skattesänkningar, utförsäljning av vår gemensamma egendom, riskkapitalisternas övertagande av apoteksväsendet, högre skatter för de utsatta pensionerärna, sjuka o arbetslösa för att nu inte tala om de skyhöga arbetslöshetssiffrorna som högerregeringen parerat bara genom de rekordstora skattesänkningar främst till dem som är rika.

Vet hut Heidi Avellan och Sydsvenskan! Slutligen påstår Heidi Avellan att ”enklast hade varit att bara backa och medge att det blev fel från början. Istället fortsätter Reepalu att förklara – och missförstås. Han har skadat sig själv, Socialdemokraterna och Malmö. Oppositionen borde vädra morgonluft. Eller snarare sniffa blodlukten.”. Jag kan hålla med om att Reepalus tålmodiga försvar inte lönar sig mot det rabiata borgerliga tidningsdrevet till vilket alltså Heidi Avellan sällat sig. Och Heidi Avellans påminnelsen om ”blodlukt” är direkt osmaklig med tanke på den hotbild som detta drev medfört. Men här ser man hur långt en borgerlig journalist är beredd att gå för att uppnå politiska fördelar. Det blod som vi har i våra ådror luktar ju inte och vad är det för blod som alltså skall rinna och lukta!? Skam över en sådan journalistik som vädjar till känslor långt utanför ett demokratiskt sätt att föra talan. Med den retorik som begagnas av denna lobby är det bara att ställa frågan vilken blodig massakrering är det man åsyftar?

Bredvid Heidi Avellans artikel fanns en välbehövlig ledarrubrik: Vet hut, Carl Bildt, apropå hans spel med folkmordsbegreppet. Med tanke på Heidi Avellans skamliga text så finns inte annat än att till detta foga ett rungande: Vet hut Heidi Avellan och Sydsvenskan!

Inga kommentarer: